Pigmentvlekken-Lentigo-Solaris Verwijderen

Zwangerschapsmasker (melasma) is een hormoongerelateerde vorm van hyperpigmentatie Net als bij pilgebruik binden zich hierbij hormonen aan de zenuwuiteinden van de melanocyten. Onder invloed van UV-licht resulteert dit in een sterkere pigmentatie: hyperpigmentatie. Als de hormonen uit het lichaam verdwijnen, zal in veel gevallen de hyperpigmentatie vanzelf wegtrekken.


WAT IS LENTIGO SOLARIS (PIGMENTVLEK)?

Pigmentvlekken?

Het ontstaan van Pigmentvlekken is een belangrijk kenmerk van huidveroudering.
Het pigment (melanine) in de huid biedt de zeer noodzakelijke bescherming tegen schadelijke UV-straling. Een te veel en te lange blootstelling aan UV-licht veroorzaakt pigmentvlekken op latere leeftijd. Ook medicijngebruik kan leiden tot pigmentvlekken (antibiotica, anti acne middelen). Ook ontstekingsreacties in de huid (acne, beschadigingen van de huid en een hele droge, geïrriteerde huid), hormonen (anti conceptie pil, zwangerschap, stress) en chemische reacties veroorzaakt door bijvoorbeeld parfum en andere chemische stoffen kunnen pigmentproblemen veroorzaken.

Lees verder hier onder over Pigmentvlekken behandelen

 


Wat zijn de verschijnselen
Op zon beschenen huiddelen (met name het gelaat, decolleté’, rug van de handen en voetenwreef) vinden we scherp begrensde ronde, ovale of grillig gevormde licht tot donker bruin egaal gekleurde vlekken.
Na de zonnebrand kunnen er binnen enkele dagen op de verbrande plek meerdere samenvloeiende vlekken ontstaan. Die een grote bruine vlek kunnen vormen.
Dit komt omdat de hoeveelheid melanocyten (pigment) vanaf het 35ste levensjaar afneemt, waardoor de huid zich steeds minder goed kan beschermen tegen UV-licht . Daarom is het belangrijk dat mensen een goede en gezonde beschermingsfactor gebruiken om dit soort pigmentatie te voorkomen of te verminderen.


De Behandeling
Voor de behandeling van pigmentvlekken is het van groot belang om eerst de oorzaak van de pigmentatie te achterhalen.
Aurora Skin Care behandelt alle pigmentvlekken veroorzaakt door UV-licht. Deze zijn in de meeste gevallen ook het makkelijkste te behandelen.
Hormoon gerelateerd pigment is veel moeilijker te behandelen omdat de oorzaak van binnenuit komt. Deze pigmentvlekken worden niet behandeld bij Aurora Skin Care.
Een techniek die wij gebruiken om huidoneffenheden te verwijderen zijn de blendmethode (gelijkstroom en hoogfrequente stroom) en de diathermiemethode (hoogfrequentie wisselstroom). Beide methoden zorgen voor de coagulatie in de huid. Stolling van eiwitten waardoor het weefsel afsterft.


Eerst een uitgebreid huidanalyse
De pigmentvlek die verwijderd moet worden, moet goedaardig zijn. Aurora Skin Care analyseert eerst de plek d.m.v. de PROVOKE methode (Plaats- Rangschikking, Omvang, Vorm, Omtrek, Kleur- Efflorescenties) en of ABCDE methode (Asymmetrie, Border, Color, Diameter, Effloresentie/ Evolutie/ Elevatie), bij twijfel wordt u doorgestuurd naar de huisarts/dermatoloog.

lees meer over Huidoneffenheden verwijderen
Lees meer over huidoneffenheden bij Huidinfo.nl