Spider Naevus-Spinnetje-Verwijderen

Wat is de oorzaak van zo’n spinnetje?Bij de meeste mensen is geen oorzaak aanwijsbaar. De spider naevi komt wel vaker voor bij patiënten die lijden aan het CREST-syndroom of mensen die te kampen hebben met leverafwijkingen. Zwangerschap kan een aanleiding zijn voor het ontstaan van spinnetjes, maar deze zijn meestal tijdelijk. Je treft spinnenkopjes bij zowel kinderen als jong-volwassenen aan. De spinnetjes bevinden zich meestal in het gelaat.

Eerst altijd een huidanalyse!De plek of vlek die verwijdert moet worden, moet goedaardig zijn. Aurora Skin Care analyseert eerst de plek d.m.v. de PROVOKE methode (Plaats- Rangschikking, Omvang, Vorm, Omtrek, Kleur- Efflorescentie), bij twijfel wordt u doorgestuurd naar de huisarts/dermatoloog.Lees verder over Huidoneffenheden verwijderen

 


WAT IS EEN SPINNAEVI -SPIDER NAEVI OF SPINNETJE?

Een rood centrumDe afwijking bestaat uit een rood centrum (de ‘kop van de spin’). Vanuit dit middelpunt (een vlekje van nauwelijks een millimeter doorsnee) lopen een aantal kleine bloedvaatjes uit (de ‘pootjes van de spin’). Meestal komen de spinnenkopjes in het gezicht voor. Deze aandoening is onschuldig van aard. Je ziet dat het bloedvaatjes betreft (in tegenstelling tot bijvoorbeeld wijnvlekken) omdat je de roodheid kunt wegduwen (je duwt dan namelijk het bloed weg). Bij het loslaten vullen de vaatjes zich weer onmiddellijk. Dit probleem wordt op het zelfde manier behandelt als couperose.

Wat is het verschil tussen een Spinnetje en Couperose?Je zou kunnen zeggen dat een spinnetje een concentratie is van couperose. Waar couperose een gebied is van fijne rode adertjes die oppervlakkig zichtbaar zijn, is een spinnetje een vlek.

Hoe kun je een spinnetje verwijderen?Zie methode couperose.

Wat kunt u zelf er aan doen:Er bestaan geen maatregelen of leefadviezen om het ontstaan van deze onschuldige vaatafwijking te voorkomen.
Spiders zullen nooit kwaadaardig worden. Indien ze op kinderleeftijd zijn ontstaan kunnen ze spontaan weer na de puberteit verdwijnen. Spiders die ontstaan tijdens zwangerschap verdwijnen vaak vanzelf na de bevalling.
Er worden foto’s voor en na de behandeling gemaakt zodat u zelf het verschil kunt zien.

lees meer over Huidoneffenheden verwijderen
Lees meer over huidoneffenheden bij Huidinfo.nl