Seborrheic Keratosis-Ouderdomswratje-Verwijderen

Wanneer komen ze tevoorschijn?Het treft mensen van beide geslachten ongeveer 40-50 jaar leeftijd. Vaker voorkomen deze verruca’s bij blanken mensen, zeldzaam in het oosten en in Afrika

Waar groeien ze?De verruca’s seborrheic groeien meestal op het gezicht en de romp delen.
De echte oorzaak is onbekend, maar het is bekend een genetische overdracht . ook zijn correlaties met blootstelling aan zonlicht.

 


WAT ZIJN VERRUCA’S SEBORRHEIC (OUDERDOMSWRATJES)?

De medische naam; Seborrheic keratosis, verwijst naar een vorm van goedaardige tumoren van de opperhuid, die zich manifesteren als min of meer bruinachtige vlekken. Ook genoemd warty squameuze korst.

Wat is de behandeling?Indien na de fruitzuurbehandeling een verder resultaat gewenst is kan Aurora Skin Care uw seborrheic keratosis (op de huid en kleiner dan 1 cm) verwijderen met de diathermie techniek (gebruik van wisselstroom).
De seborrheic keratosis wordt gecoaguleerd (gestold). Er ontstaat een klein schaafwondje dat na een aantal weken verdwijnt. Na 2 of 3 maanden, zal de huid weer egaal zijn. Ook met deze behandeling is het heel belangrijk de huid het hele jaar door tegen UV-licht te beschermen om te voorkomen dat de pigmentproblemen terugkomen of verergeren. De plek of vlek die verwijdert moet worden, moet goedaardig zijn. Aurora Skin Care analyseert eerst de plek d.m.v. de PROVOKE methode (Plaats- Rangschikking, Omvang, Vorm, Omtrek, Kleur- Efflorescentie), bij twijfel wordt u doorgestuurd naar de huisarts/dermatoloog.
Lees meer over Huidoneffenheden verwijderen
Lees meer over huidoneffenheden bij Huidinfo.nl