Huidproblemen

Huidproblemen kunnen uw leven verpesten
Acne, Eczeem, Psoriasis, Rosacea, (Periorale) dermatitis, een allergische huid of een gevoelige huid.
Wat doet dit met iemand?

Een huidprobleem kan vervelende ongemakken met zich meebrengen zoals jeuk, een branderig gevoel, een trekkerige of schilferige huid. Daarnaast veroorzaakt het ook vaak emotionele problemen zoals onzekerheid, stress of zelfs isolement.


HUIDPROBLEMEN

Herken het probleem? Schilfers, rode bultjes, trekkerig gevoel, droog, pijnlijk, korstjes, vlekjes, ruw, jeukerig, verstopte poriën en ga zo maar door. Veel mensen kampen met één van deze problemen of in sommige gevallen met meerdere problemen.
Oorzaken van huidproblemenEen probleemhuid is onafhankelijk van het huidtype en wordt door verschillende factoren verergerd zoals hormonale schommelingen, verzorging, medicijnen, voeding en weersinvloeden. Ook puberteit, zwangerschap en de overgang brengen grote hormonale schommelingen met zich mee, dit heeft een grote invloed op de conditie van de huid.
HuidproblemenEen verkeerde levensstijl, stress, slechte voeding, verkeerde verzorging en verkeerde make-up zorgen ervoor dat uw huid heel snel achteruit gaat. Hierdoor kunnen huidproblemen optreden. Daarnaast veroudert de huid veel sneller. Ook voor mensen met chronische huidproblemen als Eczeem, Rosacea en Psoriasis, kunnen met een gezonde levensstijl en ‘gezond smeren’ hele positieve resultaten behalen.Lees verder over huidproblemen hier onder


Gezond leven voor een gezonde huid

Gezond leven zorgt voor een gezonder lichaam en een gezondere huid. Dit geldt ook voor mensen met huidproblemen en mensen die medicijnen gebruiken, of patiënten tijdens of na de chemokuur.
Zorg vandaag voor uw huid en lichaam en geniet straks van het goede resultaat. U zult niet alleen mooier worden, maar ook gezonder!
De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en heeft gedurende de dag veel te lijden van invloeden van buitenaf. Denk aan de zonnestralen, make-up of bijvoorbeeld airco, verwarming op kantoor. Geef daarom aandacht aan uw huid en lichaam.Versnelde huidveroudering

Het natuurlijke verouderingsproces van de huid, ook wel chrono-aging genaamd (chronologische veroudering) gaat hand in hand met het versnelde verouderingsproces, dat wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon en wordt photo-aging genoemd. Ook andere factoren zoals stress, temperatuurschommelingen, milieuvervuiling, hormonale veranderingen, roken en ongezonde voeding spelen een grote rol bij deze versnelde huidveroudering. Helaas kan de veroudering van de huid niet worden vermeden, maar het kan zeker worden vertraagd.


Voeding voor de huid

Het middel om oxidatieve stress (huidveroudering) te bestrijden en een gezondere huid te krijgen is de dagelijkse inname van antioxidanten: fruit en groenten, deze zijn rijk aan vitamine A, C, E en selenium. Wanneer uw maaltijden niet voldoende antioxidanten bevatten, is het aan te raden deze alsnog in te nemen via goede voedingssupplementen.
Naarmate men ouder wordt, intensiveert de activiteit van vrije radicalen. Deze zorgen voor de afbraak van de elastische vezels (collageen en elastine) met als gevolg dat de teint en elasticiteit van de huid afneemt. Tegelijkertijd verliest de huid vocht waardoor de huid steeds droger en dunner wordt. Zo ontstaan er rimpels.
Zorg voor een dagelijkse gezonde voeding met vers fruit en groenten. Drink minimaal 1,5 liter water per dag. Ook kunt u tussendoor witte of groene thee drinken, die zijn rijk aan antioxidanten. Hiermee kunt u de hydratatie van uw huid behouden. Vergeet ook niet Omega 3 te gebruiken, voor een gezonde en elastische huid. Omega 3 is te vinden in vette vis en noten. Houdt u niet van vis, noten of bent u vegetarisch? Omega 3 is ook te koop in de vorm van voedingssupplementen. Hele goede Omega 3 van algen heeft Aurora in de salon.


Verantwoord zonnen

Het is aan te raden de huid altijd goed te beschermen tegen oxidatieve stress (huidveroudering), meestal wordt dit veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Toch mogen we best in de zon komen, want met mate zonnen brengt ook voordelen met zich mee. Ons lichaam neemt vitamine D op en het werkt goed tegen stress (aanmaak endorfine). Maar wanneer wij langdurig en te vaak zonnen kan dit na verloop van tijd leiden tot een versnelde huidveroudering en in sommige gevallen kunnen er zelfs melanomen ontstaan, de gevreesde huidkanker. Ook de werking van UVA-lampen (zonnebank) is net zo schadelijk, daarom is het aan te raden om het gebruik van de zonnebank te beperken.
Het is belangrijk om veilig te zonnen en daarom gebruik te maken van een zonnebrandcrème (met een factor, nooit lager dan 10), die geschikt is voor uw huid. Naar zonnetypes – zonneproducten]Huidverzorging

Reinig iedere dag uw gezicht en décolleté met de geschikte lotions en crèmes. Masseer de crème goed in, het lieftst met de werkzame grepen van de facelift massage. Deze massage werkt afvoerend, verstevigend en revitaliserend.

Tenslotte, is het verstandig om met regelmaat te sporten. Dit verbetert de elasticiteit van onze gewrichten en verstevigt de spieren. Combineer de juiste voeding, verzorging en beweging met elkaar en uw huid zal stralen.


Huidbehandelingen

Jazeker! Voor elk huidtype en elk huidprobleem heeft Aurora Skin Care een geschikte behandeling en het juiste advies voor de verzorging thuis. De conditie van uw huid zal zichtbaar verbeteren. Alle behandelingen worden gegeven in de aangename behandelruimte van Aurora. U wordt ontvangen in een ontspannen sfeer en u wordt behandeld met alle aandacht. Link naar huidbehandelingen.