Huidprobleem-Acne-en-Littekens

Hoe ontstaat Acne? De ontstekingsreactie van de huid wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklieren. In de puberteit komt de talgklierwerking onder invloed van de androgene (mannelijke) hormonen te staan. Meestal met een overmatige werking van deze klieren. Hierdoor worden de talgklieren groter en produceren meer talg waardoor de uitgang van de talgklier verstopt en ontstekingen veroorzaakt. .

HUIDPROBLEEM ACNE EN LITTEKENS

Wat is Acne eigenlijk? Acne is een ontstekingsreactie van de huid waarbij zich puistjes en comedonen vormen. Meestal manifesteert Acne zich op het gelaat, borst, schouders en rug. Waar herkent u Acne aan? Vettig, glanzend voorhoofd. Rode en huidkleurige tot witgele papeltjes. Oppervlakkige ontstekingen, wondjes, pigmentvlekken, gesloten en open comedonen ofwel black & white heads of mee-eters genoemd. Soorten AcneEr zijn verschillende soorten Acne. De meest bekende vorm wordt veroorzaakt door een bacterie (“propionbacter Acne”) in de talgklier, die de follikelwand openscheurt en beschadigt waardoor er een ontsteking ontstaat. Het gevolg zijn rode bultjes en puskopjes. De verschillende vormen van acne zijn: Acne Juvanilis (of wel actieve Acne) Acne comedonica (of wel passieve Acne) Lees verder hier onder over Acne

Soorten Acne

Acne komt in verschillende vormen:
Acne vulgaris ofwel jeugdAcne genoemd Deze vorm is de meeste voorkomende soort en wordt veroorzaakt door androgene (mannelijke) hormonen. Klinisch beeld: Erythemateuze papulopustels, vast aanvoelend ontstekingen, comedonen, kleine littekens.

Acne comedonica of wel passieve Acne genoemd
Deze vorm wordt veroorzaakt door overmatige talgafscheiding van de huid, waardoor de uitgang van de talgklier (de poriën) blokkeert en er comedonen ontstaan. Klinisch beeld: vettig, glanzend voorhoofd. Er bevinden zich veel huidkleurige tot witgele papeltjes. Dit zijn gesloten en open comedonen, ook wel black & white heads genoemd.

Acne tarda
Deze vorm van Acne komt voor bij volwassenen, voornamelijk bij vrouwen tussen de dertig en veertig jaar. Klinisch beeld: oppervlakkige ontstekingen en comedonen.

Acne exoriee des jeunes of wel krab Acne
Deze vorm ontstaat door overmatig krabben en knijpen. Hierdoor ontstaan huidbeschadigingen die resulteren in kleine pigmentvlekken en littekens. Klinisch beeld: kleine rode of huidkleurige papeltjes, wondjes, pigmentvlekken en kleine littekens.

Acne conglobata Deze vorm is de meest ernstige vorm van Acne. Bij Acne conglobata staan de met etter gevulde holten vaak onderhuids met elkaar in verbinding. Klinisch beeld: Op wangen, kin en voorhoofd komen sterk ontstoken papulopustels voor die deels samenvloeien tot vast aanvoelende ontstekingen. Bovendien zijn gesloten en open comedonen zichtbaar. De huid glanst vanwege de toegenomen talgproductie. Bij deze vorm van Acne worden meestal in combinatie met medicatie van de dermatoloog behandeld om te voorkomen dat de klachten terugkomen of zelfs verergeren.

De meeste Acne soorten zijn te behandelen [link naar behandelingen]

Deze soorten Acne worden niet behandeld bij Aurora Skin Care

De volgende Acne soorten worden niet in de salon behandeld: Acne fulminants, Acne infantum (baby Acne) en Acne Keloidalis. Wel geven wij u graag advies hoe u het beste thuis deze vorm van Acne kunt verzorgen en verbeteren. De andere vormen van Acne worden meestal in combinatie met medicatie van de dermatoloog behandeld om te voorkomen dat de klachten terugkomen of zelfs verergeren, zoals bij de Acne conglobata.

Wat maakt Acne erger?

Er zijn allerlei invloeden die het ontstaan van Acne bevorderen of die bestaande Acne verergeren:
1. bepaalde medicijnen en spierversterkende middelen (anabole steroïden)
2. slechte of on-gebalanceerde voeding
3. irritatie door uitknijpen of peuteren
4. verkeerde huidverzorging en make-up
5. te agressief en te veel of te weinig wassen
6. menstruatie en zwangerschap
7. stress
8. chemische conserveermiddelen, minerale vetten, parfum, chemische UV-filters en overbodige ingrediënten in verzorgingsproducten of make-up In welke gevallen kunt u beter naar de huisarts gaan? Acne is normaal voor jonge mensen tussen de 14 en 25 jaar.

U hoeft er niet mee naar de huisarts, behalve bij veel ontstekingen. Ook als na drie maanden zelfbehandeling geen verbetering ontstaat, is het zinvol de huisarts te raadplegen.

Cyntia kreeg littekens

Acne verpeste haar leven Vanaf mijn 14e jaar kreeg ik last van Acne met Acne littekens en vlekjes tot gevolg. Ook kreeg ik duidelijk verwijde poriën. Heel ontsierend voor mijn gezicht! Inmiddels ben ik 45 jaar oud en heb ik mijn Acne gelukkig kunnen overwinnen. Met behulp van de juiste behandelingen en zorg gedurende de laatste jaren ben ik er helemaal vanaf. Mijn huid werd jaar na jaar egaler en gezonder. De poriën werden kleiner en de vlekjes verdwenen.  Naar de Medische Dossier van Cyntia

Denk aan bescherming tegen de zon

Het is belangrijk om veilig te zonnen en daarom gebruik te maken van een zonnebrandcrème (met een factor, nooit lager dan 10), die geschikt is voor uw huid. Naar zonneproducten 

Het forum over Acne

Heeft u ook last van Acne en misschien de volgende geneesmiddelen gebruikt om dit huidprobleem tegen te houden? Benzoylperoxide, Chloorhexidine, Azelaïnezuur Of medicaties via de huisarts/dermatoloog zoals Minocycline – Tetracycline – Clindamycine Miconazol, Anticonceptiepil, Isotretinoine – Tretinoїne (roaccutanea). Wat is uw resultaat? Naar de Forum

Behandeling van Acne bij Aurora Skin Care

Aangezien vaak de oorzaak van Acne hormonaal van aard is kan ik deze helaas niet voor u wegnemen. Wel kunnen mijn behandelingen [link] veel voor u doen. De huid wordt grondig en diep gereinigd, gezuiverd en ontsmet en de huidconditie verbeterd, waardoor u minder last heeft van de Acne.  Ik geef u ook graag advies over thuis verzorging, voeding en extra supplementen om de klachten sterk te verminderen. Sommige vormen van Acne, zoals krab Acne en passieve Acne kunnen zelfs verdwijnen als u thuis mijn advies volgt. Naar behandelingen Acne

Huid tips

Het is niet altijd gemakkelijk om een perfecte huid te hebben of te behouden. De huid verschilt van persoon tot persoon en helaas moeten degenen met een moeilijker huidtype twee keer zo hard aan het werk! Hier alvast wat tips: – Verwijder make-up iedere avond met een geschikt product. Ga nooit naar bed met een huid die niet gereinigd is! – Geef uw huid twee keer per week een zachte peeling en een aangepast masker – Gebruik na de reiniging een geschikte tonic en een verzorgende of herstellende crème – Daarnaast is het belangrijk om gezond te eten, veel water en verse sappen te drinken en goed te bewegen om een gezondere huid te krijgen. Ga naar meer TIPS