Huidprobleem Eczeem- Dermatitis

Wat is Eczeem?Eczeem is een term die gebruikt wordt in een generieke manier om vele soorten van ontstekingen van de huid te geven.

Lees verder hier onder


HUIDPROBLEEM ECZEEM-DERMATITIS

Eczeem, Seborroisch dermatitis, Allergische dermatitis of Irriterend contact eczeem?

Seborroisch dermatitis, allergische dermatitis of irriterende contact eczeem. Deze ziekte wordt vaak geassocieerd met Atopische dermatitis, de meest voorkomende vorm van eczeem.

De twee termen zijn bijna uitwisselbaar. Het woord eczeem komt van het Griekse ekzein, wat betekent ‘aan de kook’. Letterlijk betekent het ek ‘out’, terwijl zain, ‘koken’. Als gevolg hiervan, als gevolg van de vertaling, hebben we het over een ziekte die zich manifesteert waardoor zwelling en roodheid.

Lees de oorzaak van Eczeem – Dermatitis hier onderRode plekken, jeuk, zwelling en schilfers

Eczeem is een allergische ontstekingsreactie van de huid. Er ontstaan rode plekken, zwellingen, schilfers en soms vochtblaasjes. Bovendien jeukt het enorm. Eczeem kan erfelijk zijn, maar externe factoren als pollen, huisstofmijten, sterke reinigingsmiddelen, chemicaliën, make-up, bepaalde voeding en wollen kleding kunnen de huid irriteren en eczeem veroorzaken/verergeren.
ook is het bekend dat hevige angst en stress eczeem kunnen verergeren.


Oorzaak

Eczeem is geen besmettelijke ziekte. Het is genetisch bepaald.

Studies hebben aangetoond dat kan worden overgenomen van een of beide ouders. Vaak is een familielid van de acne patiënt met een allergie of astma, of lijdt aan allergische rhinitis (ook wel hooikoorts).

Sommige vormen van eczeem, zoals contact dermatitis kan worden geactiveerd door stoffen die in contact komen met de huid, zoals zeep, cosmetica, kleding, wasmiddelen, sieraden, of dezelfde zweet van de patiënt zelf.

Deze ziekte komt veel voor bij zuigelingen en kinderen. Wanneer het in de neonatale periode, in 50% van de gevallen verdwijnt binnen 3 jaar.
De baby ontwikkelt zich vaak in volwassenheid vormen van allergieën, vooral hooikoorts, maar ook astma.

Emotionele stress, een droge huid, irriterende stoffen, hoge temperatuur en vochtigheid kan een herhaling van de ziekte veroorzaken.
Het vermijden van stoffen zoals oplosmiddelen, detergentia, tabaksrook, verven, bleekmiddel en andere irriterende producten waaronder die voor lichaamsverzorging producten die alcohol of geurstoffen bevatten is sterk aangeraden.

Als de patiënt in aanvulling op de eczeem ook allergisch is, zal meer reden zijn om de allergenen te vermijden. De verslechtering van atopische dermatitis variëren van persoon tot persoon, maar zijn meestal eiwitten van dierlijke of plantaardige oorsprong aanwezig in voedingsmiddelen, zoals melk, eieren, vis, soja of tarwe.


Diagnose

Bij voorkeur is te vertrouwen op een goede dermatoloog of allergoloog die kan identificeren, door middel van tests, als het eczeem wordt veroorzaakt door een allergische reactie of een inname van een bepaalde stof.

 


Eczeem is een chronische ziekte

Eczeem is een chronische ziekte die niet definitief kan worden genezen.
Om de symptomen te beperken geeft de huisarts of dermatoloog topische gebruik van corticosteroïden.
Een tip: Deze producten zijn op basis van cortisone en moeten met mate worden gebruikt. Het is altijd goed om een deskundige te raadplegen om het product te beoordelen als dat nodig is. Als een product via de mond wordt ingenomen, kan uw arts u adviseren het gebruik van een antihistaminicum of een antibioticum, om een secundaire infectie te voorkomen.

Behandeling van Eczeem / Allergische huid bij Aurora Skin Care

Er zijn verschillende behandelingen voor Eczeem met goede resultaten. Allereerst wordt er een huidanalyse van uw huid gemaakt om te bepalen welke behandeling bij u het meeste effect heeft. Naar behandelingen Eczeem / Allergische huid


Eczeem, Dermatitis tips

Om het minder problematisch te leven met Eczeem is het belangrijk in de eerste plaats de factoren die de huidirritatie veroorzaken te vermijden. Denk aan: hete baden, die waarschijnlijk uitdrogen te veel de huid. Probeer geparfumeerde zeep te voorkomen. Smeer gezonde en verzorgende hypoallergeen moisturizers, zonder chemische stoffen en parfum of essentiële olies.

Het is niet altijd gemakkelijk om een perfecte huid te hebben of te behouden. De huid verschilt van persoon tot persoon en helaas moeten degenen met een moeilijker huidtype twee keer zo hard aan het werk! Hier alvast wat tips:
– Verwijder make-up iedere avond met een geschikt product. Ga nooit naar bed met een huid die niet gereinigd is!
– Geef uw huid twee keer per week een zachte peeling en een aangepast masker
– Gebruik na de reiniging een geschikte tonic en een verzorgende of herstellende crème
– Daarnaast is het belangrijk om gezond te eten, veel water en verse sappen te drinken en goed te bewegen om een gezondere huid te krijgen.

Meer Tips voor huidproblemen
TIP: Appelazijn , natuurlijke cosmetica voor gezicht en haar?
TIP: Acne puistjes en onzuivere huid
TIP: DIY facelift-massage
Meer TIPS….