Huidprobleem-Rosacea-(Acne Rosacea)

Een fout die vaak voorkomt bij Rosacea (Acne Rosacea)Rosacea wordt vaak ten onrechte aangezien voor Acne vanwege de rode bultjes.
Bij Rosacea zijn de ontstekingen echter van een heel andere aard dan bij Acne en mogen deze zeker niet worden uitgeknepen!

Lees verder hier onder.


HUIDPROBLEEM ROSACEA

Wat is Rosacea (Acne Rosacea)? Acne Rosacea is een chronische huidaandoening en komt op latere leeftijd voor, meestal tussen de 30-50 jaar. De oorzaak van deze aandoening is nog steeds onbekend. Er is sprake van een verwijding van de vaatjes op de plek van de talglier haarfollikel. Op de huid en vooral in de haarfollikels zijn grote aantallen huidmijt (Demodex folliculorum) waar te nemen.

Er zijn een aantal stadia van deze aandoening te onderscheiden, Rosacea begint met tijdelijk eryteem (blozen of flushing) na bepaalde stimuli zoals warmte, zonlicht, emotionele stress , warme dranken en sterk gekruid voeding.

De aanhoudende roodheid in het gezicht bevindt zich voornamelijk op de neus, wangen, voorhoofd en kin. Later kunnen er ook papels en puistjes ontstaan. Weer later een verdikte huid door opzwellen van de talgklieren, meestal op de neus. In het ergste geval kunnen ook de ogen worden aangetast.Vette crèmes voor Rosacea (Acne Rosacea)?

De rode, gesprongen adertjes die vaak een onderdeel vormen van Rosacea krijgen veel aandacht. Vette cremes worden voorgeschreven om de gevoelige adertjes te beschermen. De Rosacea verergert hierdoor omdat de huid wordt afgesloten en gaat broeien.
Kortom, het is heel belangrijk te weten wat er met uw huid aan de hand is alvorens deze te behandelen.


Wat kan Rosacea (Acne Rosacea) verergeren?

Een aantal factoren kunnen Rosacea verergeren (maar deze zijn niet noodzakelijkerwijs de oorzaak van de aandoening). Crèmes, lotions en make-up producten veroorzaken vaak een reactie. Ook is het aan te raden zonnebrandmiddelen te gebruiken met zo weinig mogelijk vetsubstantie.
Door het gebruik van alcohol, warme dranken en sterk gekruid eten kan de rode kleur toenemen. Daarnaast verergeren warmte, kou, zonlicht, zware lichamelijke inspanning en emotionele belasting vaak de roodheid. Tenslotte kunnen sommige geneesmiddelen met corticosteroiden (bijnierschorshormonen) Rosacea veroozaken of verergeren, zowel door inwendig gebruik als bij toepassing op de huid.


Rosacea (Acne Rosacea) (ON)ZIN

Rosacea kan genezen.
ONZIN. Wel kan Rosacea goed onder controle gehouden worden met de geschikte zorg en aandacht.

Een vette crème helpt het droge een branderge gevoel uit te ‘blussen’.
ONZIN. Een vette crème met natuurlijke of synthetische was kan juist de Rosacea verergeren en meer brandgevoel aan de huid geven.
WEL DOEN: met lichte en niet occlusieve oliën kan deze huid goed verzorgd worden.

Alle soorten make-up kunnen gebruikt worden om dit huidprobleem te camoufleren.
ONZIN. Het is lastig een goede make-up voor dit huidprobleem te vinden.
Let erop dat de make-up die u voor dit huidprobleem aanschaft GEEN parfum, alcohol, chemische stoffen, chemische uv filters, lanolin, eucerit, propylene glycol of paraffine bevatten.

U kunt verschillende stappen ondernemen om Rosacea onder controle te houden:
– gebruik een milde reiniging en wrijf niet hard op de huid
– gebruik een mild, natuurlijk en desinfecterende middel om bacteriën en demodex mijt te verminderen en zo extra ontstekingen te vermijden/verminderen.
– gebruik een neutraal verzorgingsproduct dat niet occlusief of irriterend werkt.
– het is ook mogelijk om met de geschikte make-up de rode plekken en bulten te camoufleren zonder de huid te belasten.
– gebruik zonnebrandcrème met een natuurlijke (minerale) UVA en UVB filter en zonder vetten.


Behandeling van Rosacea (Acne Rosacea)

Bij de behandeling van Rosacea [link behandeling] worden milde en natuurlijke producten gebruikt die geen alcohol of andere prikkelende stoffen bevatten. De huid verdraagt op dit moment vaak geen vetstoffen. Het nodige vochtgehalte van de huid wordt hersteld, verzacht en regenereert. De huid wordt zuiverder, sterker en aantrekkelijker. Met de ideale huidverzorging zal de huid langzaam duidelijk verbeteren in zowel de diepere lagen van de epidermis als aan de oppervlakte van de huid.


Eveline ging naar de zon

Plotseling kreeg Eveline rode vlekken in haar gezicht, het bleek Rosacea [link medisch dossier Eveline] te zijn.


Het forum over Rosacea (Acne Rosacea)

Heeft u ook last van Rosacea en misschien de volgende geneesmiddelen gebruikt om dit huidprobleem tegen te houden?

Metronidazol op de huid
Waarom metronidazol werkt bij rosacea is niet bekend. Een arts zal eerst een kuur metronidazol op de huid voorschrijven voor twee tot vier maanden. Wanneer dit onvoldoende helpt, zal de arts een langdurige antibioticakuur om in te nemen voorschrijven.

Tetracycline-antibiotica
Tetracycline-antibiotica zijn middelen die de groei van vele soorten bacteriën remmen. Ze worden goed opgenomen in het lichaam en worden daarom wel gebruikt bij infecties van de huid, zoals rosacea. Meestal zal de arts eerst antibiotica in een crème voorschrijven, maar als de klachten ernstig zijn worden ook wel antibiotica om in te nemen voorgeschreven. Voorbeelden zijn doxycycline, minocycline en tetracycline.

Retinoïden
Retinoïden beïnvloeden de groei en de rijping van huidcellen. De huidcellen laten daardoor los, waardoor de oude cellen verdwijnen. Retinoïden worden gebruikt wanneer andere medicijnen niet voldoende helpen. Voorbeeld is tretinoïne op de huid.

Azelaïnezuur
Het is niet bekend hoe azelaïnezuur werkt bij rosacea. Wel is bekend dat de roodheid en puistjes bij de meeste mensen na enkele weken verminderen. Naar de Forum.

Wat is uw resultaat?


Huid tips

Het is niet altijd gemakkelijk om een perfecte huid te hebben of te behouden. De huid verschilt van persoon tot persoon en helaas moeten degenen met een moeilijker huidtype twee keer zo hard aan het werk! Hier alvast wat tips:
– Verwijder make-up iedere avond met een geschikt product. Ga nooit naar bed met een huid die niet gereinigd is!
– Geef uw huid twee keer per week een zachte peeling en een aangepast masker
– Gebruik na de reiniging een geschikte tonic en een verzorgende of herstellende crème
– Daarnaast is het belangrijk om gezond te eten, veel water en verse sappen te drinken en goed te bewegen om een gezondere huid te krijgen.

Meer Tips voor huidproblemen
TIP: Appelazijn , natuurlijke cosmetica voor gezicht en haar?
TIP: Acne puistjes en onzuivere huid
TIP: DIY facelift-massage
Meer TIPS….