Kanker en de huid

Kanker en de behandeling van de huid

Chemo en de huid
Aurora Skin Care heeft veel klanten waar de ziekte kanker is geconstateerd, maar er zijn nog veel meer vrouwen die nog niet weten wat Aurora Skin Care voor hun kan betekenen. Als u in uw omgeving vrouwen kent waar deze ziekte is geconstateerd en worden ze behandeld met chemotherapie of bestraling dan kan Aurora veel voor ze betekenen.

Bestraling of chemotherapie heeft veel impact op het uiterlijk
In de periode van bestraling of chemotherapie krijgen veel mensen een drogere en gevoeliger huid, vaak ook huidproblemen. Zij worden bleker, geler of grauwer en er kunnen pigmentvlekken ontstaan. Haren vallen uit , soms ook de wimpers en wenkbrauwen, waardoor iemand er ineens echt ziek uitziet.

Met een zachte herstellend, versterkend en verzorgende huidbehandeling  en een passende make-up kan iemand tijdens de chemotherapie er toch goed uitzien.

Aurora helpt graag kankerpatiënten zich weer mooi en goed te voelen.

Camouflage

Camoufleren
Iemand die chemotherapie ondergaat, wil er vaak zo naturel mogelijk uitzien.

Het advies begint met een goede en zachte verzorging voor de huid. Daarna volgen een zachte camouflage om oneffenheden weg te werken.

Wat ik adviseer is deze camouflagecrème te vermengen met een zachte liposome geschikt voor uw huidtype. De camouflage wordt dan zachter en dunner in gebruik.
De make-up die Aurora Skin Care gebruikt is zacht en zonder chemische stoffen, parfum , minerale oliën en allergenen.

Uitstraling
Als iemand last heeft van haaruitval, kunnen ook de wenkbrauwen en wimpers verdwijnen.
De wenkbrauwen zijn het belangrijkste onderdeel van de make-up, want deze bepalen de uitstraling en de oogopslag.
Er zijn zoveel technieken om het anders en natuurlijker te doen. Aurora maakt gebruikt van een poeder en kwast.

De wimpers zijn ook bepalend voor de diepte en uitstraling van de ogen. Als de wimpers weg blijven ziet het oog er vermoeid en ‘slecht’ uit. Aurora gebruikt zachte oogpotloden en meerdere kleuren poeders die het accent aan het oog geven en het oog groter en sprekender maken. Zo is de patiënt weer mooi en zelfverzekerd.

De patiënt kan een foto meenemen van voor de ziekte. Op deze manier kunnen de wenkbrauwen zo goed mogelijk geschetst worden om dezelfde oogopslag en uitstraling te krijgen die ze had.

Veel mensen hebben tijdens de behandeling last van een grauwe huid en willen er weer fris uitzien.
Primers in de kleuren lila, lavendel of roze kunnen de grauwe of bleke huid opfrissen. Groen, kan de iets te rode huid weer neutraliseren. De huid onder de ogen, die er vaak wat donker uitziet, wordt met een camouflagestick vermengt met oranje om zo een minder vermoeide blik creëren. Ook het oplichten van de huid rond de ogen geeft een enorm verfrissend effect. Op de lippen zijn het vaak de tinten mandarijn, mandarijnroze en mandarijnrood die het meest opfrissen. De kleurenkeuze hangt natuurlijk af van onder meer de kleur van de ogen en de oorspronkelijke haarkleur van de klant.
De kleuren worden met een zachte kwast met zacht haar aangebracht omdat de huid rond de ogen erg gevoelig is.

Nagels
Deze patiënten hebben vaak ook last van broze nagels. Mijn ervaring met broze nagels is dat met een juiste verzorging met geschikte oliën en het kort houden van de nagels, pijnlijke en vervelende breuken kunnen worden voorkomen. Op deze manier breken de nagels minder snel en worden de nagels langzaam weer sterker.

Vaak wordt geadviseerd om nagelversterkers te gebruiken. Ik ben niet zo voor nagelversterkers , deze producten zijn 100% chemisch en heel slecht voor de nagels en de huid er omheen Ook is het slecht voor mensen met Eczeem. Nagelversterkers ruiken sterk en kunnen misselijkheid veroorzaken.

Eindresultaat
Mensen die chemotherapie krijgen, kunnen met de juiste make-up en verzorging er een stuk beter uitzien. Daardoor voelen zij zich vaak beter en mooier. Dit maakt Aurora ook heel erg blij!

Aurora Skin Care is sinds kort Lid van de stichting Look Good… Feel Better.
Deze stichting geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging tijdens de behandeling van kanker. Aurora Skin Care kan ook bij ziekenhuizen gratis workshops aanbieden. Zij geeft individuele behandelingen en verstrekt van informatie en tips aan voor deze patiënten.


Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op:

Aurora Skin Care
Hoge Naarderweg 231
1217DG Hilversum
T. 035 7726711
info@auroraskincare.nl
www.auroraskincare.nl
https://www.facebook.com/Huidverbetering.Hilversum
Aurora Dionis is gediplomeerd, gespecialiseerd, medisch opgeleid en ervaren.
Aangesloten bij de ANBOS: 23440
Aangesloten bij de verzekeringen: AGB-Code 89(0)53010 AGB-Code 89-003043