Acne tips

7 tips om Acne te bestrijden of te verminderen

Kunt u zelf iets aan Acne doen?
Niet alleen de juiste behandeling helpt bij het bestrijden van Acne. Ook een gezonde en bewuste levensstijl kan enorm bijdragen aan een gezondere huid.

Pas eens de volgende 7 tips toe om acne te bestrijden of verminderen

1. Eet evenwichtig met vooral veel fruit en groenten (rijk aan antioxidanten, zink en selenium, bv: pruimen, appels, druiven, alle soorten bessen, mandarijntjes, uien, verschillende soorten kool, bonen, enz.). Eet minder koolhydraten en kies voor volkoren producten (bijv. quinoa ipv pasta). Eet geen of minder dierlijke ingrediënten; het is nu wetenschappelijk bewezen dat met name vlees, melk en zuivelproducten niet alleen zelf vol hormonen zitten, maar ook de lichaamseigen hormoonproductie kan verhogen met als resultaat een onrustige huid. Eet minder of geen suikers of vervang het door honing/appelstroop, drink veel water, groene of witte thee, rook niet, drink geen of weinig alcohol, neem voldoende nachtrust en ga niet te veel zonnen (i.v.m. pigmentvlekken).

2. Neem 1 tot 3 capsules Omega3 van algen van Dr. Baumann. Deze hele kleine en makkelijke slikbare kompressen zijn van hele goede kwaliteit en veel goedkoper dan andere merken zoals bijv. Orthica. Omega3 heeft een positief effect op het aantal puistjes en mee-eters op het gezicht en rug, decollete’. Al na twee maanden verminderen de klachten en de ontstekingsreacties van de huid.

3. Gebruik een make-up die de huid niet verstopt, zonder paraffine/vaseline, parfum en chemische stoffen.

4. Maak de huid tweemaal per dag schoon. Gebruik lauwwarm water en een pH-neutrale zeep.

5. Krabben, peuteren en uitknijpen kunnen ontstekingen en littekens veroorzaken. Laat witte comedonen en grote puisten met rust. Je mag alleen mee-eters (zwarte comedonen) en rijpe puistjes uitknijpen. Neem dan eerst een warme douche of leg er een vochtig kompres op, dan gaan de poriën open.

6. Ga eens naar een gekwalificeerde en goede huidspecialist. Er zijn behandelingen die een gunstig effect hebben op Acne. Vraag uw zorgverzekeraar of uw gekozen huidspecialist aangesloten is met een AGB-Code om de vergoeding van de behandeling terug te vorderen. Aurora Skin Care AGB-Code is: AGB-Code 89(0)53010 AGB-Code 89-003043

7. De Uv-straling van de zon en de zonnebank heeft ook nadelen: de kans op pigmentvlekken wordt er groter door.

Maak uw eigen anti acne masker voor een frissere en schone huid

1. Reinig het gezicht en hals met de Facial Cleanser van Dr. Baumann of de Reinigingsmilk voor alle huidtype, afspoelen met lauw warm water. Herhalen zo nodig. Als u moeite heeft de waterproef oogmake-up te verwijderen, probeer de nieuwe olie mix van Aurora Skin Care. Vraag Aurora voor een proefje.

2. Masseer het gezicht en hals gedurende dertig seconden met de geventileerde klei van Aurora Skin Care om de poriën open te maken en beter te reinigen, gebruik een kom met heet water met een lepeltje zuiveringszout er in en stoom uw gezicht voor een paar minuten. (dit laatste stap is niet geschikt voor rosacea of couperose huid).

3. Spoel het gezicht goed af met lauw warm water. Droog het gezicht af en masseer de nieuwe Aloe Vera tonic met zachte bewegingen. vraag Aurora voor een proefje.

4.    Meng de Masker mix van Aurora Skin Care met biologisch geitenmelk of manuka honing. (als deze laatste 2 ingrediënten ontbreken gebruik gekookt of gedestilleerde water. De masker mix bevat genoeg ingrediënten om de huid goed kunnen te behandelen.

5.   Warm de masker op au bain-marie.

6.   Bestrijk het masker over het hele gezicht en hals en laat deze 10 minuten inwerken.

7.   Maak het masker nat met lauw warm water en verwijder deze met kompressen en lauw warm water en dan koud water om de poriën weer te sluiten.

8. Breng de Aloe Vera Tonic met een druppeltje olie mix van Aurora Skin Care.

9. Als u naar buiten gaat, vergeet niet de huid te beschermen tegen de zonnestralen. Vraag Aurora voor advies.

10. Geniet van een frisse gezichtshuid.

Deze masker kunt u iedere dag (in de avond) aanbrengen als kuur voor 1 of 2 weken lang en dan bijhouden 1 of 2 keer per week.

Bent u nog niet tevreden over het resultaat? Maak dan een afspraak bij Aurora en geniet van een heerlijke gezichtsbehandeling met massage en zo nodig een fruitzuurbehandeling of microdermabrasie om uw huid weer in top conditie te brengen.

Wilt u meer weten over de fruitzuurbehandeling of microdermabrasie behandeling? Vraag Aurora voor meer informatie.