De magische zuiveringszout voor de huid

De magische zuiveringszout voor de huid

Wat kan zuiveringszout voor u huid doen?
Iedereen kent zuiveringszout, ook wel maagzout, baking soda of natriumbicarbonaat genoemd, wel. Het is een middel dat al heel lang in de geschiedenis gebruikt wordt om de maag te zuiveren. Maar zuiveringszout kent nog heel veel andere toepassingen, het is een geweldig middel. Voor zowel de binnen als de buitenkant van het lichaam. Zuiveringszout is reinigend, kalmerend, ontsmettend en verzachtend voor de huid. In dit stukje vertel ik je over de toepassingen van dit middel. Heb je een vraag, laat het me gerust weten.

Inwendig gebruik (n.b. nooit te lang achter elkaar zuiveringszout drinken! Een kuur mag niet langer dan 3 -10 dagen zijn)
Zuiveringszout is vaak werkzaam voor de volgende inwendige klachten:

Maagzuur Drink een half glas water met half theelepel zuiveringszout
Blaasontsteking Drink 1 glas water met daarin 1 lepeltje zuiveringszout. Meng het geheel en drink dit op. Herhaal dit 2 x per dag. Spoel ook de intieme delen goed af met warm water en 2 lepels zuiveringszout per liter water. Dit kan je doen bij een beginnende blaasontsteking. Mocht dit niet werken, neem dan altijd contact op met je huisarts.
HerpesBegin meteen als de klachten beginnen. Dep de ontstoken plek zo vaak mogelijk met zuiveringszout en een klein beetje water. Het moet eruit zien als nat poeder.
KeelpijnMeng 1 theelepel zuiveringszout in een glas water en spoel je mond 2 of 3 x per dag.

Oplossingen tegen insectenbijt, antibacterieel, schimmelwerend en nog meer?

Om de jeuk van een insectenbeet te verminderen en kleine ontstekingen te vermijden/ verminderen heeft u alleen zuiveringzout en water nodig. Maak een soort pasta met zuiveringszout en water en masseer voorzichtig op de gebeten plek.
Ook de Aloe Vera tonic van Aurora Skin Care werkt heel goed tegen deze klachten. Een kleine hoeveelheid Aloe Vera tonic op de beetplek en na circa 1 minuut is de jeuk weg. Naast het kalmerende effect, is de Aloe Vera tonic van Aurora Skin Care reinigend, verzachtend, hydraterend en ontsmettend op een natuurlijk en zacht manier.

Tegen schimmelklachten- micosi:
Denk aan voetschimmel of candida (fungus). Tegen voetschimmel zijn baden met zuiveringszout een uitkomst. Doe twee lepels zuiveringszout voor iedere liter water. Laat de voeten in bad voor 15 min. Herhaal deze behandeling zo vaak mogelijk en smeer de voeten goed in met een natuurlijk biologisch voedend olie. Naast schimmelwerend werkt deze zout tegen gezwollen voeten en het verzacht en reinigt de huid.
Als u durft: ook puur (witte) azijn werkt meteen tegen schimmels. Het enige nadeel is dat azijn ontzettend prikt!

In het geval van candida vaginale:
Deze wasbeurten werken reinigend en kalmerend (voor een snel resultaat). Maak daarnaast ook een afspraak bij de huisarts voor een consult.

Tegen bacteriën:
(puistjes, kleine infecties door bv ontstoken eczeem of een snij- of brandwond tijdens het koken) Doe hetzelfde als bij het voetenbad. Daarna goed insmeren met een voedende en hydraterend olie.

Tegen slechte adem en ontstoken tandvlees:
Een lepeltje zout in een glas met water werkt heel goed tegen een slechte adem of bij ontstoken tandvlees. Twee keer per dag spoelen gedurende drie dagen. Ik vind dat het beter werkt dan een mondspoeling en het is ook veel goedkoper!

Met zuiveringszout kunt u nog vele andere ‘wonderen’ realiseren, zoals bruisende badballen….
Volgende keer als u dat leuk vindt gaan wij verder…