Infra-orbitale donkere cirkels

Infra-orbitale donkere cirkels

Wat zijn infra-orbitale donkere cirkels?
Men spreekt van infra orbitale donkere cirkels als de gebieden rondom de ogen duidelijk donkerder van kleur zijn dan de rest van de gezichtshuid.

Wie heeft er last van infra-orbitale donkere cirkels?

Soms betreft dit alleen het gedeelte onder de ogen en wordt dan vaak verward met wallen. Maar ook het hele gebied rondom de ogen kan donkerder kleuren. Medisch gezien is dit geen enkel probleem, maar cosmetisch gezien kan het vaak toch als vervelend worden ervaren.
Donkere cirkels kunnen zowel bij mannen als vrouwen voorkomen ongeacht hun leeftijd of huidtype en naarmate men ouder wordt kunnen ze verergeren.
Oorzaak: Er zijn een aantal factoren aan te wijzen die donkere cirkels kunnen veroorzaken of verergeren: Leeftijd: Donkere kringen kunnen meer op gaan vallen en ook blijvender van aard worden naarmate men ouder wordt. Dit komt omdat de huid met de leeftijd aan collageen verliest waardoor zij dunner en meer doorschijnend wordt.
Oplossing: Het injecteren van eigen huidvet in dit gebied vermindert gedurende langere tijd de donkere kleur.

Wat veroorzaakt of verergerd infra-orbitale donkere cirkels?

Erfelijkheid: In de meeste gevallen zijn donkere kringen onder de ogen gewoon bloedvaatjes die door de huid heen schijnen. De huid rond de ogen is de dunste huid in het lichaam (ongeveer 0,5 mm dik vergeleken met 2 mm in andere gebieden). Donkere kringen zijn meestal een erfelijke eigenschap; hoe transparanter de huid van nature is, hoe donkerder de cirkels verschijnen.
Oplossing: Medische camouflage Leveraandoening: Donkere cirkels onder de ogen kan een symptoom zijn van een leveraandoening. Lees meer op: http://en.wikipedia.org/wiki/Liver_disease Oplossing: Neem contact op met uw dokter voor een consult.

Allergieën: Astma en eczeem: Reacties zoals atopisch en contact allergisch eczeem kunnen donkere cirkels verergeren. De huid is heel gevoelig en droog en maakt extra pigment (melanine) aan om de huid te beschermen met als resultaat donkerdere cirkels. Ook overmatige blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat de huid rond de ogen donkerder wordt.
Oplossing: Zorg dat de huid rond de ogen goed verzorgd en beschermd wordt tegen de UV stralen. Vraag Aurora voor advies, er zijn verschillende oplossingen.

Verzorging en make-up: Een verkeerde huidverzorging en make-up met chemische stoffen en parfum kunnen de donkere cirkels verergeren en de huid irriteren. Oplossing: Vraag Aurora voor advies Slaapgebrek en vermoeidheid: Dit spreekt voor zich…Slecht slapen en vermoeidheid zorgen bijna altijd voor donkere cirkels (tijdelijk).
Oplossing: Zorg voor een voldoende rust en een gezonde levensstijl.

Medicijnen: Medicijnen die zorgen dat de bloedvaten verwijden kunnen donkere cirkels onder de ogen veroorzaken en verergeren. Denk aan bloedverdunners en bètablokkers. Lees meer op: http://projects.gw.utwente.nl/pi/CEA/Cardio3/Behandeling/Medicatie/medicatie.html

En tot slot voor de vrouw de periode rond de menstruatie: Dit is meer een hormonale toestand waarin je je fysiek onwel en moe kunt voelen in de periode voor en tijdens de menstruatie. Gelukkig is dit meestal maar tijdelijk!